Mennesker, Kloden og Økonomi

Hos Højer Møbler har vi et helhedssyn på bæredygtighed. For at vi kalder noget bæredygtigt, så skal det have en positiv effekt i forhold til Mennesker, Kloden og Økonomi (People, Planet, Profit).

Hensyn til kloden

Hos Højer Møbler arbejder vi bevidst på at mindske forbruget af ressourcer i hele værdikæden – fra produktion hos leverandørerne til bortskaffelse af slutproduktet. Det gør vi ved

  • At arbejde sammen med vores leverandører om at skabe en mere cirkulær produktion, hvor flere materialer bliver genbrugt – læs mere om cirkulær økonomi.
  • At arbejde med moduldesign hvor møblerne nemt kan repareres med reservedele og adskilles i separate materialer ved bortskaffelse.
  • Og ikke mindst ved at lave møbler af høj kvalitet.

Høj kvalitet

Når vi hos Højer Møbler A/S producerer møbler, så stiller vi høje krav til møblernes holdbarhed, kvalitet og design, uanset om det er vores egenudviklede produkter eller handelsvarer. Dette skyldes både vores erfaring og kendskab til undervisningsmiljøer, som viser, at møblerne udsættes for en markant belastning i den daglige brug, og at møblerne som oftest skal bruges i mange flere år end forventet. Vores møblers lange levetid på op til 20 år sikrer desuden, at vi mindsker møblets gennemsnitlige miljøbelastning pr. år og at vores kunder samtidig får mest muligt for pengene. Høj kvalitet og dermed lang levetid er det bedste hensyn til kloden vi kan tage. Læs mere om vores kvalitet og garanti.

Hensyn til økonomi

Vi skal væk fra ”Køb og smid væk”- kulturen. Når vores kunder køber høj kvalitet og modul-designede skolemøbler, så sparer de penge på sigt, fordi møblerne holder længere og nemt kan repareres med reservedele, hvis en del går i stykker. Vi vil gerne med vore bæredygtige tiltag inspirere kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere til at arbejde med bæredygtighed og tage et ansvar, da hver eneste lille brik bidrager. Derfor holder vi også oplæg ved forskellige arrangementer så som Aalborgs Bæredygtighedsfestival, samt til netværksmøder for branche og industri. Se video fra Aalborg bæredygtighedsfestival her.

Hensyn til mennesker

Når vi tager hensyn til mennesker, så betyder det, at vi vil skaber gode rammer for vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Arbejdsmiljøet hos Højer Møbler er baseret på at skabe et fysisk, psykisk og socialt miljø. Læs mere om vores arbejdsmiljø her.

Vi arbejder med FSC®-certificeret træ, hvilket betyder at de mennesker, der arbejder med at fælde træerne i FSC® skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn. Læs mere her.

Vi har fokus på socialt ansvar og samarbejder med socialøkonomiske virksomheder. 

Vi udvikler aktiverende og inkluderende indretningsløninger for at elever og undervisere får en sundere og bedre skolegang og arbejdsliv. Læs mere om verdensmål her.

Miljøvenlige materialer og kemi

Vores største fokus hos Højer Møbler er dog at vores kunder er trygge og glade. Når vi udvikler vores produkter er sikkerheden i brug og anvendelse væsentlig for os, både i forhold til kemi og konstruktion.

  • Vi har derfor testet flere af vores egenudviklede produkter på Teknologisk Institut for afdampning og styrke.
  • Det er en selvfølge, at vores egenproducerede møbler ikke indeholder stoffer, som er optaget på Miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer.
  • Vi afprøver produkternes holdbarhed og funktionalitet i samarbejde med udvalgte kunder.
  • Ingen af vores plastmaterialer eller kunststoffer er fremstillet i det hormonforstyrrende materiale PVC. Plastmaterialer indeholder ALDRIG phtalater eller Bisphenol-A, som ligeledes er hormonforstyrrende og miljøskadelig.
  • Vores metalkomponenter er lakeret med pulverlak, en tørlak, som er fri for de opløsningsmidler der er kilde til giftudslip i luft og afløb, og hvis udnyttelsesgrad er meget tæt på 100%
  • De benyttede tekstiler, flamingokuler i sækkestole og koldskum i polstrede stole, er af sikkerhedshensyn behandlet med flammehæmmende midler, men ingen af stofferne er bromerede flammehæmmere, som er skadelige for både miljøet og mennesker.

Fra lineær til cirkulær økonomi

FNs Verdensmål