Fra lineær til cirkulær økonomi

Mennesket har i mange år haft en lineær livsstil, hvor råstoffer udvindes, produkter fremstilles, de forbruges, for til sidst af blive smidt ud. Mange ressourcer går tabt, og vores planet tømmes med tiden for ressourcer. Derfor er vi nødt til at tænke anderledes for at fremtidssikre de fælles råstoffer.

Cirkulær økonomi er svaret! Cirkulær økonomi er en bæredygtig og ansvarsbevidst model, hvor produkter genanvendes i en evig cyklus.

Det betyder at:

 • Produkter bliver produceret af genanvendeligt materiale, hvor det er muligt
 • Produkterne skal have så lang en levetid som muligt både ved at producere i høj kvalitet og ved at designet, er så klassisk, at det er er ”holdbart” i årtier. Læs mere om vores kvalitet og garanti.
 • Vi arbejder med at minimere vores emballageforbrug. Vi pakker vores møbler i tæpper, som vi genbruger igen og igen, plastfilm, som har en høj genanvendelsesgrad, og genbrugspap, som har været brugt i andre forsendelser. Vi tager altid tæpper, plast og pap retur efter levering hos kunden.
 • Vi genanvender så meget affald som muligt fra vores montage, og sender derfor plast, papir, pap og stål til genanvendelse gennem Stena Recycling.
 • Vi tilbyder reparation af produkterne gennem deres levetid og sikrer let vedligehold.
 • Vi arbejder med at redesigne/upcycle udtjente møbler til “nye” møbler, der indgår i skolernes indretning. Når udtjente produkter genanvendes, spares der på klodens råstoffer.
 • Vi forsøger altid at inddrage det eksisterende og godt fungerende møblement i vores indretningsløsninger, så der genanvendes på de områder, hvor det giver mening.
 • Når produkterne til sidst er udtjente, kan de nemt adskilles og sendes til genanvendelse, så materialerne endnu engang kommer i cirkulation. Skolerne i Aalborg Kommune tilbydes også at Højer Møbler står for bortskaffelse af gamle møbler, hvor Højer Møbler adskiller dem og sender det der er muligt til genanvendelse.

  Højer Møbler ved, at en omlægning til 100% cirkulær økonomi er en proces, der tager lang tid, men vi er godt på vej, og vi stræber efter at videreudvikle os på dette område hen i mod en bæredygtig udvikling.

  Mennesker, Kloden og Økonomi

  FNs Verdensmål