Skolen på Kastelsvej har med den nye indretning fået stemningsfyldte omgivelser, hvor der er plads til leg og læring på samme tid og en indretning, hvor farver og materialer skaber en gennemgribende rød tråd i indretningen.

Udfordringen

Der har været undervisning på Skolen på Kastelsvej siden 1839, og dengang var undervisningen kun for døve, og idet den var landsdækkende har det været nødvendigt at udvide af flere omgange. Først i 1859, i 1912 og igen i 1968. I 2014 er Langelinieskolens indskoling også flyttet ind og blevet sammenlagt med skolen for elever med høretab, og derfor var det nødvendigt at udvide endnu engang.
Skolen på Kastelsvej har derfor været igennem en gennemgribende ombygning med to nye tilbygninger i tre plan og har i forbindelse med ombygningen fornyet det meste af møblementet. NOVA 5 arkitekter A/S har stået for projektet, og Højer Møbler har leveret møblerne, som er at finde i basislokaler, faglokaler, pædagogisk center, personalerum og fritidstilbud. Opgaven var derfor at skabe rum til de ønskede aktiviteter og en rød tråd i indretningen.

Løsningen

Skolens indretning

Løsningen på Skolen på Kastelsvej blev en indretning, som lægger op til både leg og læring. Dette ses blandt andet i skolens pædagogiske center, hvor Højer Møbler har leveret et specialdesignet amfimøbel. Dette rummer en amfitrappe i den ene ende og et legehus i den anden og giver derved plads til samling, leg og fordybelse i ét og samme møbel.Denne mulighed for at kombinere leg og læring ses også andre steder på skolen, eksempelvis i fritidsordningen i stuen, 1. sal og 2. sal, som er indrettet med Manhatten moduler i sjove former og Højers Crea Multireol, som giver rig mulighed for konstruktionslege med legoklodser.

Skolens klasserum

I skolens klasserum er Nova Gas stolene og elevbordene holdt i neutrale farver, men til gengæld tilfører Højer Møblers multireoler en farverig kontrast med indvendige sider i orange, tyrkis og lyseblå højtrykslaminat. Dette farvetema går i øvrigt igen på gangene, hvor Højer Møbler har leveret lockers i samme farver og materialer som multireolerne.

For skolens personale er der lagt vægt på funktionelle og stilfulde mødelokaler med 40/4 stole og Simpla borde samt på et at skabe et stemningsfyldt personalerum. Personalerummet er blandt andet indrettet med Privee sofaer, 40/4 barstole og Højer Møblers gavlborde.