Udfordringen

Skolen håndværk- og designlokale trængte til en kærlig hånd. Rummet er opbygget af to lokaler, der er lagt sammen via. en midtergang. Det mindste rum, med plads til 13 elever, bruges til det grove arbejde – ler, gips, papmache osv. Det større lokale, finværkstedet, har plads til 25 elever, og bruges til det mere traditionelle arbejde, såsom tegning, papirklip, maling osv.
Skolen havde et ønske om, at begge lokaler ikke skulle indeholde for mange løse møbler, som eleverne kunne flytte rundt med. Derudover skulle møblerne være slidstærke, så de kunne tåle den hårde brug.

Løsningen

I det store lokale blev der plads til forskellige siddeområder med blandt andet Moodboardbænk, Højborde samt Søjleborde. De fik opbevaring til værktøj i form af Kreavognen, samt det tilhørende højskab. Det store klippebord med skuffer indeholder også god opbevaringsplads til stof, papir og værktøj.

Resultatet

Lærerne er meget begejstreret for indretningen. De er særligt glade for kreavognen, som kan trækkes ud fra multiskabene og placeres, hvor de vil i lokalet. Det giver fleksibilitet i hverdagen. Lærerne fortæller også, at eleverne sætter stor pris på selv at kunne vælge arbejdsstation – enten at sidde på læringstrappen, at trække sig tilbage ved Moodboardbænkene eller at stå flere sammen omkring det store klippebord i midten af lokalet.

Vi er vilde med de mange forskellige arbejdspladser i lokalet