Udfordringen

Vester Mariendahl skoles specialafsnit trængte til nye møbler. De forrige var nedslidte og ikke tidssvarende. Behovet til de nye møbler var indretning til en stor personalegruppe, både til forberedelseslokaler, mødelokaler samt indretning til en meget bred og varieret elevgruppe. Elevgruppens lokaler var forskellige typer klasselokaler, læringsmiljøer, DUS lokaler og enkelte fag/værksteds lokaler.

Løsningen

Ønsket til møblerne var (grundet elevgruppen) at de skulle være:

  • Visuelt rolige/Ensartede (skulle passe til det gamle inventar)
  • Solide/slidstærke
  • Funktionelle – og flerfunktionelle
  • Mulighed for flere forskellige specialløsninger
  • Anderledes møbler der understøtter en sjov, kreativ og legende læring. (Læsehulen, Podiaen)

Resultatet

Man har med den nye bygning og den nye møblering opnået en sammenhæng og ensartethed i hele huset, med fleksible og hyggelige miljøer der udstråler trivsel og læring med fokus på fællesskaber og med plads til alle. Ligesom der også er taget hensyn til elevernes forskellige alder med indretningen, så kan der ses forskel på indretningen til udskolingselever og indskolingen. Overordnet var tanken at genbruge enkelte møbler fra tidligere indretning, og det er også lykkes at implementere det nye med det gamle på en fin måde.

Vi synes at indretningen er blevet ligesom vi ønskede. Det hele fungerer super godt. Vi er især glade for de kreative møbler i vores DUS område og Læsehulerne fungerer så godt. Der er mange fine nicher der giver ro og trivsel for eleverne.

– Anne Østergaard Sørensen, afdelingsleder