Udfordringen

Da skolen skulle have indrettet deres nye Naturfagslokale, var den største udfordring at lokalet var slået sammen med sløjdlokalet. Skolen ønskede at flytte sløjdlokalet sammen med Håndværk & Designlokalet da sløjd nu er en del af Håndværk & Design faget. Indretningen og møblerne i de to lokaler var ikke tidssvarende og skolen ønskede en ny indretning, der understøttede den undervisningsform de benyttede. Det gamle Natur & Teknik lokale manglede opbevaring. Det nye lokale har nu en masse gode opbevaringsreoler, hvoraf mange er åbne reoler, så det er let at se, hvad der er på hylderne.

Resultatet

Skolen har fået indrettet et flot Natur & Tekniklokale, som benyttes af mellemtrin og udskoling. Gruppeborde og stålborde har en god arbejdshøjde, hvor man enten kan sidde eller stå. Alle borde har samme bordhøjde, på nær det lange vaskebord langs vinduerne, som passer godt til mellemtrinseleverne. Det lange stålbord har dog højdejusterbare ben og kan indstilles efter behov og er indrettet med en slidstærk underhylde i laminat. Det store sjaskekar kan benyttes ude, da der også er installeret vand udenfor.

Skolen har desuden fået flytbare stålborde, så man nemt kan flytte sin arbejdsstation mellem vasken og bordene. Der er desuden installeret mørklægningsgardiner. 

Resultatet Håndværk & Designlokalet

Det nye H&D lokale har højborde og lave arbejdeborde, som kan passe til både store og små elever og det arbejde, der udføres. Bl.a. lave arbejdsborde med plads til arbejde ved symaskiner.

Under bordene er der el-udtag til symaskinerne, så ingen ledninger ligger på gulvet. Lokalet har en praktisk symaskinereol, som kan køres hen til arbejdsbordene, så eleverne er fri for at bære rundt på maskinerne. Der er mange gode opbevaringsskabe, der er valgt uden glaslåger, da glaslåger i dette lokale kan distrahere eleverne med dets indhold. Det store hæve-/sænkebord bruges til klippebord.

Der er nem adgang til sytråd og sakse, som har deres egen hylde, der kan tages ud og sættes på et bord, så eleverne ikke stimler sammen ved skabene. Efter at Håndværk og Designlokalet er flyttet hen til sløjdlokalet, kan man nu gå direkte fra det ene værksted og til det andet. Der er kig igennem lokalerne via en stor glasrude. Bagerst i lokalet er de to strygestationer placeret, da trafikken i lokalet er mindst her.