Makerspace

Makerspaces bliver i stigende grad tænkt ind i måden, hvorpå vi indretter skoler, naturfagslokaler, håndværk og design, biblioteker og andre offentlige rum. Vi definerer makerspaces som åbne rum med plads til at skabe, udforske, dele, lære, samarbejde, producere.

Disse rum kan være hightech udstyrede med en bred vifte af 21st century udstyr som f.eks. 3D-printere, laserskærere og CNC-maskiner. Men de kan også være lowtech og mere håndværksrettede med f.eks. pap, tekstil, træ, Lego, loddekolber og symaskiner med en tankegang om at skabe noget ud af ”ingenting” som omdrejningspunkt. Disse rum giver den enkelte mulighed for at udforske og udvikle egne interesser og færdigheder inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik (STEM).

Ud fra et hands-on/røre-gøre princip tilbyder disse rum technucating og kompetenceudvikling og er med til at understøtte kritisk tænkning og bidrage til øget selvtillid. Makerspaces opfattes i dag som en vigtig medvirkende faktor til at klække flere iværksættere og som accelerator for innovative virksomhedsopstartere.

I vores faglokalekatalog kan du blive klogere på – hvilke vigtige fokuspunkter det er en god idé at forholde sig til ved indretning af Makerspacelokaler.

Højer Møbler leverer løst og fast møbelinventar til faglokaler som billedkunst, håndværk & design, værksted/sløjd, mediefag, makerspace, fysik, kemi, natur & teknik, naturfag, biologi, teknologi, madkundskab, musik og drama.

Produkteksempler til makerspacelokaler: Rusitk-A arbejdsbordKreavogn, Værkstedsvogn, Højskab til Kreavogn, Klippebord, Mood Board bænk.

Bliv inspireret af vores løsninger til Makerspace