En balancerende blanding mellem høj og lav, mellem organisk og kantet, mellem hård og blød. Vi er alle forskellige og vi lærer, lytter, spiser og lever på forskellige måder.

Farvevalg

Vi arbejder med farveskalaen Color med fokus på de blå nuancer. Den blå farve giver en fysisk og mental afslapning og virker samtidig forfriskende. Nuancerne springer i styrke i forhold til højderne, og de blå farver bruges primært på områder, hvor der er et godt og naturligt lysindfald.

Det hårde med det bløde

På Hørby efterskole finder du aldrig to elever som er ens! Det gør du sikkert heller ikke på nogle af landets øvrige efterskoler, men i Hørby er forskellen, at der overalt er taget hensyn til dette faktum. Dette ses ikke kun i den daglige undervisning, men også i de fysiske omgivelser

Studiekarrusellen

Som et venligt alternativ tilbyder spisesalen på Hørby også eleverne at sidde blødt. I hvert hjørne finder man en studiekarrusel. Her kan eleverne finde ro og samtidig have overblik over resten af spisesalen. Opstillingen er samtidig særdeles velegnet til arbejde i mindre grupper.

Det hårde med det bløde

Hørby Efterskole har renoveret deres aula og placeret et stort bastant fællesskabende møbel – et Isbjerg – som tårner op i det store åbne rum. Rummet bruges til gruppearbejde og afslapning mellem undervisningen.

I undervisningssituationer kan man åbne op, ved hjælp af skydedøre, til undervisningslokalet som befinder sig ved siden af aulaen. Herved opnås et endnu større og åbent rum som giver mange muligheder for forsamling og formidling ved at bruge det store Isbjerg til Amfi.