Vorrevangskolen

Vorrevangskolen er en ældre skole fra 1960, som er placeret i Århus med 120 medarbejdere og 520 elever.
Skolen havde et stort ønske om at opgradere deres billedkunstlokale, som i dag skulle kunne rumme 24 elever.

Udfordringen

Skolens udfordring var blandt andet, at billedkunstlokalet tidligere havde været et skolekøkken. Indretningen spændte derfor ben for undervisningen i de kreative fag.

MG 3455 Vorrevangskolen
MG 3462 Vorrevangskolen

Løsningen

Hele lokalet blev renoveret. Det inkluderede loft, lys og gulve. Dertil er nyt og lyst inventar kommet ind, som understøtter den moderne indretning.

Som noget helt særligt, valgte skolen, ved renoveringen af køkkenet, at bibeholde en 50 år gammel terazzo-plade. Bordpladen er i dag blevet genbrugt som et lærerbord på stålstel. Derved blev bæredygtighed også en del af indretningen, og med designøjne er bordet med til at give rummet karakter.

Til billedkunstlokalet er et ekstra rum tilkoblet. Dette anvendes som et stort materialeskab. Rummet har tidligere været adskilt med en glasvæg. Denne er nu blevet blændet af med filt (AQdeco), for at afskærme og for at dæmpe lyden.
Et ønske fra skolens side var blandt andet at få gruppeborde, arbejdsborde og læremøbler ind i indretningen. Vi valgte at udfordre skolen og foreslog en indretning med varierede måder at sidde på. Blandt andet ved at tilføje ekstra arbejdspladser i form af højborde.

Resultatet

Medarbejderne på skolen synes rigtig godt om det moderne look, de nye holdbare materialer, og hvordan det hele fungerer i praksis. Billedkunstlokalet er indrettet således, at det ikke længere bærer præg af, at det tidligere har været et skolekøkken. Med den fleksible kreavogn er der mulighed for nem opbevaring af materialer. Vognen kan desuden nemt flyttes rundt i lokalet og placeres i højskabet, når den ikke er i brug.

 

MG 3435 Vorrevangskolen

 

”Vi er blevet glade for de mange forskellige arbejdsområder” – Vivi Konggaard, viceskoleleder