materialevalg Materialevalg for holdbarhed og opfordring til aktivitet

Det er vigtigt at tage stilling til materialevalget i indretningen for at sikre en pæn løsning, som også tager sig pænt ud i mange år. Hos Højer Møbler har vi i over 25 år specialiseret os i møbler til uddannelsessektoren, og vi har erfaring med hvilke materialer, man bør anvende til det ofte lidt hårdere brug, som møblerne bliver udsat for. Vi kan rådgive jer omkring fordelene og ulemperne ved de forskellige typer materialer.

Samtidig kan vi hjælpe med at give et bud på, hvordan I ved hjælp af materialerne i indretningen kan kode rummet til at understøtte de funktioner, I gerne vil tilgodese. Fx kan træ og naturlige materialer være med til at tilføre varme til rummet. Et andet eksempel er, at miljøer indrettet med stof og bløde materialer kan opfordre til afslapning og fordybelse.

Kontakt os for rådgivning omkring, hvordan I hos jer kan vælge og sammensætte materialerne for at opnå en holdbar løsning, som understøtter de ønskede aktiviteter i læringsmiljøerne.

Øvelse: Fokus på materialerne i rummet

Sæt bind for øjnene på halvdelen af gruppen, og lad den øvrige halvdel lede de ”blinde” rundt i rummet. Hvordan føles materialerne i rummet? Hvad er koldt, varmt, blødt, hårdt, ru, glat etc.? Øvelsen skaber opmærksomhed på materialerne i rummet.

Fra bogen ”Læringsrum” af Rune Fjord Jensen og Bodil Hovaldt Bøjer, Akademisk Forlag, København.
Læs mere her eller på www.runefjord.dk