KREATIVT

MAKERSPACE

Makerspaces giver plads til udvikling

Makerspaces bliver i stigende grad tænkt ind i måden, hvorpå vi indretter skoler, naturfagslokaler, håndværk og design, biblioteker og andre offentlige rum. Vi definerer makerspaces som åbne rum med plads til at skabe, udforske, dele, lære, samarbejde, producere.

Disse rum kan være hightech udstyrede med en bred vifte af 21st century udstyr som f.eks. 3D-printere, laserskærere og CNC-maskiner. Men de kan også være lowtech og mere håndværksrettede med f.eks. pap, tekstil, træ, Lego, loddekolber og symaskiner med en tankegang om at skabe noget ud af ”ingenting” som omdrejningspunkt. Disse rum giver den enkelte mulighed for at udforske og udvikle egne interesser og færdigheder inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik (STEM).

Ud fra et hands-on/røre-gøre princip tilbyder disse rum technucating og kompetenceudvikling og er med til at understøtte kritisk tænkning og bidrage til øget selvtillid. Makerspaces opfattes i dag som en vigtig medvirkende faktor til at klække flere iværksættere og som accelerator for innovative virksomhedsopstartere.