lyd Lyd og læringsmiljøer

Efter en lang skoledag går mange elever hjem; ikke kun med ny viden men også med hovedpine på grund af det høje støjniveau. Der er mange muligheder for at minimere støjen ved at tænke lydabsoberende materialer ind i møbleringen i form af eksempelvis dupsko med filt, hjul med bløde gummibaner, bløde overflader, akustikpaneler på vægge og møbler. Ligeledes kan man ved hjælp at selve indretningen minimere støjen.

Hos Højer Møbler har vi ikke kun fokus på at absorbere støjen, men har ligeledes fokus på, hvordan vi i udviklingen af nye møbler kan minimere kilden til støjen. Vores unikke MUTE-bordplade viser i lydmålinger udført af DELTA, en tydelig forskel på 18 dB, i forhold til en standard bordplade. Til sammenligning vil en reduktion af et støjniveau med ca. 10 dB opleves som en halvering af støjen, og derfor er der med MUTE-bordpladen tale en tydelig reduktion af støjen.

Kontakt os for at høre mere om vores MUTE bordplade eller for at få rådgivning omkring, hvordan I kan minimere støjen hos jer.

Øvelse: Total stilhed

Alle børn og voksne får udleveret et sæt høreværn, som de ifører sig i en aftalt tid, f.eks. 10 minutter, en halv eller en hel time, mens de læser hver for sig. Hvordan føles de rumlige rammer, når man ikke kan høre noget? Er det lettere eller sværere at koncentrere sig? Er det rart med total stilhed?
 

Links til videre læsning
  • Dæmp støjen i skoler og daginstitutioner