farver hojer mobler Farveskalaer og hvordan de påvirker os

Farver påvirker os, uanset om vi vil det eller ej. De kan fremkalde følelser hos os, positive som negative, og være direkte adfærdsregulerende. Tager vi stilling til farvesætningen af vores læringsmiljøer, kan vi være med til at skabe en balance eller fordre en ønsket adfærd i det givne rum.

Hos Højer Møbler har vi udviklet tre farveskalaer; Højer MOVE, Højer COLOR og Højer SOFT, som kan anvendes i læringsrummet og bidrage til at understøtte ro, dynamik, fordybelse, samarbejde og andre aktiviteter, som finder sted i løbet af dagen. De faktorer, som er vigtige at have med i sine overvejelser, når vi taler farvevalg til indretning af læringsmiljøer, er rengøringsvenlighed, holdbarhed og vedligehold. Det er ikke alle farver, der egner sig til alle materialer, og dette har vi taget højde for i udviklingen af de tre skalaer.

Kontakt os for at høre mere eller for at få tilsendt vores brochure omkring de tre skalaer

Øvelse: Oplev farvernes indvirkning

Fyld et lokale med farvede balloner. Mindst 200 styk i samme farve – eller i en regnbue af farver! Gå ind mellem dem, og oplev rummets forandring – både fysisk og mentalt.

Fra bogen ”Læringsrum” af Rune Fjord Jensen og Bodil Hovaldt Bøjer, Akademisk Forlag, København. Læs mere her eller på www.runefjord.dk

Links til videre læsning