Hojer mobler bevaegelse 3 Bevægelse i indretningen eller indretning i bevægelse?

Hos Højer vil vi ikke kun udvikle møbler med en høj kvalitet, en god funktion, et godt design og en god ergonomi. Vi vil også skabe indretningsløsninger, hvor vores møbler kan understøtte trivsel og skabe motivation for læring. Kigger vi på skoleindretning med et perspektiv af scenografi og en forståelse for, hvornår vi lærer bedst, kan vi se nogle helt nye retninger for, hvordan vi kan skabe nye fysiske rammer for vores læringsprocesser.

Hvad er fleksibilitet for dig?

For os er den ikke kun højdejusterbare borde og stole på hjul. Det er også en differentieret indretning, som inviterer til at praktisere at ”den næste siddestilling altid er den bedste”. Vi tror ikke, at man kun kan sidde ned, når man skal lære. Rigtig meget forskning peger i retning af, at vi skal aktiveres i vores læringsproces for at opnå en større indlæring. Her er der ikke kun tale om en mental aktivitet, men en afvejet fysisk aktivitet påvirker også vores sundhed, koncentration og motivation i en positiv retning. Indretningen skal åbne op for nye perspektiver på læring og invitere til bevægelse i forskellige skalaer. Det at flytte sig lidt men tit, er mindst lige så vigtigt som at flytte sig meget i en meget afgrænset periode (fx i et frikvarter).

Se et par bud på, hvordan det er muligt at skabe bevægelse og kontakt os for at høre mere.

Up'N'Down

Up N’ Down giver mulighed for mange forskellige bevægelsesøvelser. Man kan desuden kravle op på Up N’ Down. Læs mere om Up N’ Down her.

Barstole

Bevægelse kan også foregå ved de traditionelle møbler. Fx med en fodbold og en barstol. Læs mere om vores barstole her.

Øvelse: Bevægelse

Lad børnene tælle, stave, regne eller fortælle historier, mens de står på hovedet, står på hænder, slår kolbøtter, står på alle 4, ligger på ryggen, balancerer eller lignende.

Fra bogen ”Læringsrum” af Rune Fjord Jensen og Bodil Hovaldt Bøjer, Akademisk Forlag, København. Læs mere her eller på www.runefjord.dk
 

Links til videre læsning