INNOVATIVE

ZAP CONCEPT

Bord uden ben

Zap concept er et nytænkende og innovativt møbelkoncept, der revolutionerer måden, hvorpå vi tænker og indretter læringsmiljøer.

Hvorfor Zap Concept?

…fordi Zap er en funktionel, fleksibel og mobil arbejdsstation, der med et snuptag kan omdanne ellers passive arealer og uderum til arbejdspladser for både elever og undervisere. Zap kan erstatte dele af det stationære møblement eller inkorporeres i skolens eksisterende interiør og arkitektur – og skabe større frihed i undervisningen og rum for differentieret læring.

…fordi vi ikke er ens!

Vi er ikke ens, derfor er det også forskelligt hvilke betingelser, der skal være opfyldt, for at vi lærer bedst. Netop derfor giver det god mening, at lade den enkelte elev præge rammerne for eget læringsrum. Hvordan lærer du bedst? Når du ligger, sidder eller står? Når du har plads til at udfolde dig frit? Når du sidder afskærmet i en rolig krog? Når du sidder alene eller sammen med andre?

…fordi møbler skaber rammer!

Bevægelse er godt for sundheden og energiniveauet – og øger ofte vores læringspotentiale. Alt tyder desuden på, at vi husker bedre, når vi i praksis afprøver de ting, vi undervises i. For at udnytte dette potentiale, er det nødvendigt med fleksibilitet i indretningen – hvor der er plads til praktiske øvelser, og hvor læringsrummet underbygger bevægelse som en naturlig del af læringsprocessen.

…fordi læringsrum ikke nødvendigvis er klasserum!

Gangarealer, nicher eller fællesområder kan fungere godt som midlertidige arbejdspladser ved individuelle opgaver eller til gruppearbejde. Udnyttelse af skolens mere passive arealer, kan være med til at skabe rum for læring – og give mere plads og ro til den enkelte elev.

…fordi ”udeskolen” bør være let tilgængelig!

Der er meget at lære i og om naturen – og oplevelser udendørs giver desuden adspredelse og ny energi. Det handler langt fra om at gøre ”udeskolen” til en stationær installation, men mere om at gøre uderum brugbare og let tilgængelige. Der skal nødvendigvis ikke meget til, for at forvandle uderum til læringsrum.

walking not talking zap Zap Concept

Zap concept frigiver plads i undervisningslokalerne, giver mulighed for skiftende arbejdsstillinger og hurtige skift fra sted til sted.

zap board grass Zap Concept

Zap pladen er velegnet til læring under åben himmel. Den er modstandsdygtig overfor fugt og vand og giver mulighed for et godt skriveunderlag i sandkassen eller på gyngen. Væglisterne kan også med fordel placeres udendørs.

Motiverende landskaber inde som ude

Zap Concept er langt mere end én møbelserie – det er en måde at tænke læringen på. Zap Concept kan, i samspil med skolens øvrige inventar, være med til at skabe motiverende læringslandskaber, der udfordrer elevernes kreativitet og giver dem rum til at udforske deres potentiale og læringsstile. Her handler det om at udnytte inderum såvel som uderum. Alle skolens attraktive arealer kan udnyttes og derved åbne op for mere plads til den enkelte og bedre mulighed for at integrere bevægelse i undervisningen.

Motivation skal der til – læring kommer ikke af sig selv

Hvad gør du, når du skal løse en vanskelig opgave, der udfordrer dig? Du vil sandsynligvis sætte dig et sted, hvor du føler dig godt tilpas? Måske søger du ro og afskærmning, så du ikke bliver forstyrret af andre? Eller måske trives du bedre med udsigt og overblik? Hvis du har muligheden, vil du med sikkerhed forsøge at skabe dig de mest optimale rammer, der motiverer og støtter dig bedst muligt – og det er netop det Zap Concept kan!

Zap Concept er altid under udvikling

Hos Højer forsøger vi konstant at optimere vores viden og ikke mindst vores produktsortiment. Vi følger på tæt hold med i den udvikling, der sker både didaktisk, socialt og politisk, så vi ikke blot rammer ønsker og behov, men så vi hele tiden trækker i retning af bedre trivsel og læring. Baseret på den viden og erfaringer vi henter hjem fra de skoler, der allerede har implementeret Zap Conceptet, er Zap Concept altid under udvikling og udbygges løbende med nye supplerende produkter fra Højer Møbler. 

bork playground Zap Concept

Bork skole

På Bork skole, har de valgt at lade Zap concept indgå som en integreret del af undervisningen på alle skolens seks klassetrin. Alle skolens elever og lærere har deres personlige Zap plade, der i samspil med Zap væglister effektivt omdanner ellers passive arealer og uderum til arbejdspladser for både stor og små.

GRUPPE PAA FJERRITSLEV 1 Zap Concept

Fjerritslev gym

I medielokalerne på Fjerritslev Gymnasium indgår Zap concept som et supplement til det øvrige møblement og er flot inkorporeret i skolens arkitektur. Med mange skift imellem arbejdsmetoder og undervisningsformer, åbner Zap mulighed for øget fleksibilitet og for at optimere ellers ubrugte kvadratmeter.

Produkter

Zap Concept m Outdoor 3009152 Zap Concept

Zap Elastikker

Holder styr på elevens løsblade og materialer – bidrager til farvespil og et individuelt look.

zap board 1 Zap Concept

Zap Board

Har en nøje tilpasset størrelse på 56 x 39,5 cm.
Fremstillet i 6 mm højtrykskomprimeret bøgefinér.
Den prægede kant hjælper dig med at have styr på dit skriveudstyr.
Zap boardet findes FSC certificeret.

Vaeggliste Zap Concept

Zap Vægliste

Væglisten i aluminium tilbydes i 5 forskellige længder. Er desuden velegnet som galleriliste.

zap totem 1 Zap Concept

Zap Totem

Med Zap Totem kan eleverne selv vælge den foretrukne arbejdshøjde. Fås i to modeller til henholdsvis indendørs og udendørs brug.

zap meeting Zap Concept

Zap Meeting

Findes i to bredder:
75 cm og 150 cm
Med Zap Meeting kan eleverne arbejde en eller flere sammen med mulighed for afskærmning. Bordkonsollen kan hurtigt tages frem og skabe flere arbejdspladser eller stilles væk og give mere gulvplads.

zaptrolly6 Zap Concept

Zap Trolley

Zap Trolleys mål:
H: 89 cmB: 50 cm og D: 40 cm
Zap Trolley er en lille, stabil vogn, til transport af Zap Boads. Har man brug for at opbevare og flytte Zap boads’ene samlet, er Zap Trolley en fleksibel løsning.